Historie

Zhe Da Fu Zhong(the high school attached to Zhejiang University) der først hed Mingyuan skolen, blev grundlagt i 1947 af store kunstnere, så som Feng Zikai og Pan Tianshou etc. fra Mingyuan studiegruppen. Under denne krigstid forventede man at disse berømte kunstnere genopbyggede revolutionens vigør via personlig udvikling og uddannelse. Fra 1959 blev skolen lagt under Zhejiang Universitet og inspireret af Zhejiang Universitets ”søgen efter sandhed” fandt den sin egne stil i at søge efter viden, sandhed, stabilitet, kreativitet, venlighed og skønhed. I 1992 blev den omdøbt Hangzhou No15 High School men blev genoptaget under Zhejiang Universitet og styret af ”Educational Authority (Bureau) of Hangzhou City” ( 杭州市教育局)

Baseret på vores historie har vi to kulturelle kilder; Mingyuan skolen og Zhejiang Universitet og vi sigter efter at danne elevernes personlighed og at træne deres ånd i at ” søge sandheden”. Således er skolens udviklingsstrategi at bygge et moderne gymnasium med en livlig akademisk kultur.

Skolens Campus

Som en af Hangzhous 4 afdelinger er vores smukke campus beliggende i et kerneområde af Vest Søens naturskønne områder. Det er anset som det smukkeste campus og har smukke og stille omgivelser med varierede træ –og plantesorter over hele campus, hvilket tilbyder det ideelle miljø for læring.

Skolens livlige elevklubber

Skolen promoverer samt tilskynder akademiske aktiviteter efter skoletiden som fokuserer på at give dem en følelse af ansvarlighed, moral og sundhed. Den årlige kulturuge, kunstuge og sportsuge er store begivenheder for eleverne.

Ligeså organiserer eleverne selv over 30 klubber som allerede er velkendte i Hangzhou. Fx blev lederen af astronomiklubben udvalgt til at være medlem af den nationale olympiades astronomihold og vandt guldmedalje i Astronomi olympiaden for Asien og Stillehavsområdet.

Cosplay-klubben vandt desuden krystalguld og bronze i de Internationale Animations-festivals nationale finaler. Andre klubber vokser ligeledes hurtigt, så som klubben for kinesisk traditionel kultur, cykling samt diverse forretningsklubber.

I forhold til idræt så er skolen anset som en af de bedste skoler i Hangzhou til at specialisere sig inden for idrætsundervisning. Skolen mandlige volleyballhold vandt sølv i de nationale mesterskaber samt guld i provinsmesterskaberne ligesom de har vundet mesterskaberne i Hangzhou i de 10 sidste år.

Endvidere har atletik, orientering, det kvindelige volleyballhold, bordtennis og aerobic –klubberne vundet mange provinsmesterskaber.

I vores fokus på sundhed organiserer vi desuden klatring samt maraton rundt om søen. Vores skoles karaktergennemsnit ligger inden for de tre bedste i Hangzhou og lå nummer et sidste år.

Curriculum og valgfag

Gymnasieuddannelsen skal ikke kun kvalificere eleverne til de videregående uddannelser, men skal også støtte skolens objektive faglige målsætning, såsom undervisning i kulturforståelse. Gennem reform og videreudvikling af vores skolecurriculum, efterstræber vi at udvikle unikke undervisningsforløb som inkluderer kombinationen af obligatoriske fag og valgfag, til at udvikle elevernes interkulturelle forståelse.

For at forbedre kvaliteten af undervisning og imødegå elevernes forskellige og personlige læringskurver, udbød vi allerede i februar 2014 det først differentierede valgfag i engelsk. Forud for andre skoler i Zhejiang provinsen er denne udvikling af elevernes studiekompetencer et vigtigt tiltag i at følge retningen udstukket i uddannelsesreformen. Dette tiltag bliver ikke kun hilst velkommen af elever og forældre, men anerkendes også i lokalregeringens afdeling for undervisning samt i de offentlige medier såsom 《浙江教育报》(Zhèjiāng Jiàoyù bào Zhejiang Uddannelse)、og 《钱江晚报》QianíJiāng wǎnbào Qianjing Aften Avis).

Skolen vil fremadrettet fortsætte med at reformere og fagstrukturerne, så der i 2015 er etableret et integreret valgfagssystem som lader den enkelte elev vælge og sammensætte fag efter individuelle ønsker. Skolen udbyder hvert semester mere end 80 forskellige fag, kurser og forløb, som eleverne frit kan vælge imellem. Kurser såsom "Spansk", "Karriereplanlægning" og "Kinesisk The Kunst" har været efterspurgt. I etableringen af et større forløb om "Kulturen omkring 西湖 (Westlake)" inddrages ressourceområder som "Det kinesiske The Museeum" "Sydlig Song Keramik" og "Signetstikkerselskabet Xīlíng(Indgravering)" som giver eleverne muligheden for at deltage i et omfattende undervisningsforløb med undersøgelses- og problembaseret projektarbejde.

Samarbejde med Zhejiang Universitet

Fordi at skolen følger traditionen at ”søge sandheden” sætter skolen stor værdi i universitetets rådgivning. Vi er den første skole som er involveret i et samarbejde mellem gymnasium og universitet. Som et resultat af det, er mere end 50 elever blevet optaget på Zhu Kezhen instituttet på Zhejiang Universitet. Et yderligere projekt herunder er samarbejdet mellem tutorer og gymnasieelever, så de kan dele den viden der kommer fra berømte professorer og laboratorier. Skolen afholder desuden en konference om akademisk udveksling for alle ”universitetsgymnasier” i Kina, der med en teoretisk baggrund har til formål at forbedre undervisningen. For at realisere samarbejdet til fulde har skolen blandt andet designet følgende kurser: Internationalt ansvar, international kommunikation, akademisk forskning etc. Med andre ord, så har eleverne mulighed for at drage nytte af Zhejiang Universitet. Derfor er der nu en tæt forbindelse mellem skolen og universitetet.

Lærere

Dybt inspireret af Zhejiang Universitets kultur, er skolens lærere altid ivrige for at påtage sig forskning om uddannelse for at højne elevernes motivation. På nuværende tidspunkt har skolen mere end 20 lærere med en MA-uddannelse. Mere end 60 % af lærerne er senior-lærere. Der er tæt på 50 lærere som har modtaget priser for udmærkelse i undervisning, på både kommune -og provinsniveau. Vi har førende ledere og nye fremtrædende unge lærere og forskere indenfor uddannelsesområdet.

Det smukke campus og dennes harmoniske atmosfære kultiverer en demokratisk ånd og et ligeværdigt forhold mellem elev og lærer. Lærerne har særlig opmærksomhed på elevernes udvikling og behov og spiller en rolle som både deres ven og lærer.

Kombinationen af Vesten og Kina – vision for udveksling

Baseret på kinesisk kultur er skolen en multinational udvekslingsplatform som søger at danne eleverne i et internationalt perspektiv. Ikke alene udbyder skolen valgfag i mange fremmedsprog så som spansk, tysk og russisk, men har også undervisning i engelsk på alle niveauer.

Desuden har skolen etableret gode relationer med fortrinlige gymnasier fra USA, England, Tyskland, Japan, Australien og Danmark. Med disse udføres adskillige aktiviteter samt udvekslingsprogrammer, projektsamarbejde, vidensdeling, ligesom at elever sendes på studieophold i udlandet.

I samarbejde med det tyske undervisningsministerium har vores skole igangsat projektet ”lærere guider elever”, som tilbyder særligt talentfulde elever at deltage i videnskabelige forskningsaktiviteter i Tyskland.

Takket være AYP projektet, kan nogle elever desuden få muligheden for at studere et år i USA. Hvert år har Anglo-Chinese-School (uafhængig) og Methodist Girls’ School fra Singapore haft dygtige 3’gere på deres skole i et år med fuldt stipendium.